Menu

Karnevalswierts.com
CV De Zweitlanceers op Facebook
Euregionaal Prinsentreffen

C.V. De Zweitlanceers - Groéselt

Nieuws

Veer hubbe aoch lol zoonder alcohol

13-02-2015

Met de slogan “Veer hubbe aoch lol zoonder alcohol” gaat de gemeente Eijsden-Margraten zich dit jaar op een aantal momenten presenteren. Een van deze momenten is het carnavalsseizoen. Carnaval, bekend bij ons Limburgs cultuurgoed, een voor velen een dierbaar volksfeest dat traditiegetrouw gepaard gaat met muziek, dans, zang, verkleden, optochten, gezelligheid maar ook drinken! Jongeren onder de 18 jaar mogen alcohol niet meer in bezit hebben of aankopen.

Toch blijkt dat de meeste jongeren de eerste keer alcohol drinken tijdens carnaval. Ze drinken niet alleen te vroeg, maar ook te veel in een keer. “Wij willen ons graag samen met sportverenigingen, horeca, scholen, carnavalsverenigingen/organisatoren inzetten voor alcoholpreventie. Als we met z’n allen dezelfde afspraken maken en dezelfde uitspraken doen, krijgen we de jongeren de juiste richting op!”, aldus burgemeester Dieudonné Akkermans.

CV de Zweitlanceers steunt uiteraard dit initiatief en gaat er van uit dat de jonge carnavalsvierders in Gronsveld ook lol zonder alcohol kunnen hebben!


Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vindt u op onze Cookie Policy pagina. OK